“Samen op de tanden bijten”

De Denderleeuwse burgemeester Jo Fonck – geïsoleerd door de ‘social distance’-reglementering – heeft namens hemzelf en het schepencollege de inwoners toegesproken via zijn facebook-pagina. “De coronacrisis hakt zwaar in op onze samenleving en onze gemeente, maar als gemeentebestuur willen we in deze moeilijke periode niet louter aan de zijlijn blijven staan”, zegt Fonck.

Hij heeft woorden van lof voor het gemeentepersoneel van Denderleeuw, dat in amper enkele dagen tijd diverse maatregelen nam. “De webpagina en facebookpagina van Denderleeuw wordt dagelijks aangepast. Het platform ‘Denderleeuw helpt’, brengt vrijwilligers in contact met risicogroepen. Een van de volgende dagen volgt er een brief voor lokale handelaars en ondernemingen met de nodige info en links, om de crisis aan te kunnen. Er is een triagepost met Liedekerke opgezet – tussen het zwembad en de ijspiste van Liedekerke – om de dokterskabinetten en spoeddiensten te ontlasten.”

“Handelaars en ondernemingen mogen een brief verwachten met info en links, om de crisis aan te pakken”  

Wie hulp nodig heeft of info wenst kan dagelijks van 10 tot 12 uur (do van 18 tot 20 uur) terecht op het telnr. 053 640 740. “Ik ben er me van bewust dat onze vrijheid ernstig wordt beknot”, aldus Fonck. “We moeten er samen het beste van maken, samen op de tanden bijten en zo zullen we uiteindelijk het coronavirus kunnen overwinnen.” (ggm)

Boodschap van de burgemeester

In coronatijd wil ook onze burgemeester je een hart onder de riem steken. Luister even mee naar zijn boodschap!

Geplaatst door Denderleeuw op Dinsdag 31 maart 2020

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...