Pretpakketten voor kwetsbare gezinnen

Kwetsbare kinderen worden dubbel zo hard getroffen door de corona-maatregelen. Ze beschikken over minder mogelijkheden om zich te amuseren, terwijl heel wat speelpleinen en activiteiten werden afgelast. Vandaar dat de gemeente Denderleeuw pretpakketten heeft samengesteld.

Schepen voor Jeugd Sofie Renders: ‚ÄúDoor de sluiting van de scholen en de corona-maatregelen zijn bijna alle kinderen permanent thuis. Voor kwetsbare gezinnen komt deze ongewone situatie extra hard aan. Vaak wonen zij behoorlijk klein en is er geen tuin voor de kinderen om in te ravotten. Ook het beschikbare speelgoed is vaak beperkt. Veel entertainment wordt momenteel online aangeboden, maar net deze doelgroep heeft niet altijd toegang tot het internet.‚ÄĚ

De jeugddienst, het Huis van het Kind, de dienst Samenleven, het OCMW en de scholen werkten samen, om zo’n pretpakket te ontwikkelen. Elk pakket bevat binnen- en buitenspeelgoed, een doe-boekje met speeltips en nuttige informatie.

In totaal worden 250 pakketten uitgedeeld via scholen, OCMW en het opbouwwerk. Het Huis van het Kind stelt ook een tiental pakketten op maat van kwetsbare baby’s en peuters samen. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...