Liefst 69 corona-overtreders beboet

In Denderleeuw zijn er nog steeds inwoners, die het niet zo nauw nemen met de alom verspreide corona-maatregelen. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord van de gemeente Denderleeuw op vragen van Vlaams Belang-kopman Kristof Slagmulder.

De belangrijkste overtredingen hebben te maken met het samenscholingsverbod en niet essentiële verplaatsingen. In totaal werden al 69 overtreders beboet. Zo’n 36 mensen pleegden een inbreuk tegen het samenscholingsverbod, 32 overtraden de richtlijnen rond het verbod op niet essentiële verplaatsingen.

Slagmulder stelde ook voor enkele e-readers voor de bibliotheek aan te kopen, zodat leden die kunnen uitlenen. Maar daar gaat het gemeentebestuur vooralsnog niet op in. Naar verluidt beschikt de bibliotheek van Denderleeuw binnenkort via de vzw Cultuurconnect over een nieuw e-bookplatform met een startcollectie van 3.500 titels die jaarlijks worden aangevuld.

Leden van de bibliotheek kunnen tot drie e-boeken uitlenen en maximaal zes weken lezen. Ze moeten echter wel over hun eigen e-reader beschikken. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...