“Iedere 12-jarige en ouder krijgt mondmasker”

“Iedere inwoner van Denderleeuw, ouder dan 12 jaar, ontvangt binnenkort een herbruikbaar mondmasker van de gemeente”, aldus schepen Jan De Nul. “Want we vinden dat de gezondheid van onze inwoners, medewerkers en leerkrachten op de eerste plaats komen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar blijkt een mondmasker minder efficiënt en wordt het niet aangeraden”

“We ontvangen signalen dat een versoepeling van de coronamaatregelen er zit aan te komen”, weert burgemeester Jo Fonck. (foto) “Als de maatregelen versoepeld worden, is de kans groot dat we met z’n allen een mondmasker moeten dragen. Nu al wordt er geadviseerd om een mondmasker te dragen op plaatsen waar een afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden. Dit advies wordt hoogstwaarschijnlijk uitgebreid naar de gehele samenleving.”

“Voor kinderen jonger dan 12 jaar blijkt een mondmasker minder efficiënt en wordt het niet aangeraden”

“We kiezen voor een herbruikbare variant omdat andere mondmaskers, zoals bijvoorbeeld chirurgische, beschikbaar moeten blijven voor ziekenhuizen en zorgverstrekkers. Onze diensten zullen nagaan welke herbruikbare maskers de beste bescherming bieden. Als die oefening gemaakt is, kopen we de mondmaskers aan en worden ze verdeeld onder de inwoners, personeelsleden en leerkrachten”, aldus burgemeester Fonck. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...