Fotograaf Nevens pakt uit met leuke expo

Fotograaf Yves Nevens uit Denderleeuw heeft een origineel idee bedacht, om de wandelaars in Denderleeuw toch enige verstrooiing te bezorgen. Hij pakt uit met een mini parking foto-expo met een selectie van zijn gelauwerde foto’s. Een verrassend initiatief, vooral nu door de coronacrisis alle grote foto-expo’s in de regio werden afgelast.

Fotograaf Yves Nevens is een vakman pur sang, die reeds herhaaldelijk werd geselecteerd voor diverse nationale en internationale fototentoonstellingen. Zo mocht hij deelnemen aan het Internationaal Fotofestival Pelt waar 600 foto’s met fotografen uit de hele wereld te zien waren, waaronder de Verenigde Staten, India en Rusland. Tevens werd hij gekozen voor ‘L été des Portraits’, een groots openluchtfestival in de Franse stad Bourbon-Lancy. Daar toonden 300 Europese topfotografen het beste van zichzelf in zo’n duizend foto’s.

“Ik maak graag menselijke portretten in al zijn facetten”, vertelt Nevens. “Soms krijg ik foto-opdrachten die tegelijk artistiek én commercieel moeten zijn. Dat zijn mooie uitdagingen.”

MAAK EENS EEN OMMETJE

Van sommige internationale en nationale expo’s kreeg Nevens zijn foto’s terug en die exposeert hij nu op de privé-parking vóór zijn winkel en fotostudio. “Ben je op coronawandeling of op vervelingsfietstocht?” stelt Nevens. “Maak dan eens een ommetje langs Steenweg 372 in Denderleeuw.” Nevens heeft wel extra aandacht voor de corona veiligheidsmaatregelen. De foto’s staan 1,5 meter van elkaar en aan passanten wordt gevraagd niets aan te raken en voldoende afstand te houden. Alvast een leuk idee in sombere tijden! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...