Aanleg Koopwarenplein van start

De werken voor de aanleg van het Koopwarenplein in Denderleeuw gaan op dinsdag 21 april van start, na de voorbereidende werken voor het aanpassen, verbreden en heraanleggen van de voetpaden op het kruispunt Koopwarenstraat/Dwarsstraat.

Bedoeling is het plein in te richten als een extra rustpunt langs de as centrum-station. Het plein moet een volwaardige ontmoetingsplaats worden, met meer groen dat vlinders en bijen aantrekt en genoeg ruimte voor ontmoeting, picknick-, speel-en rustgelegenheid. De wandelpaden zullen verhard zijn in waterdoorlatende materialen.

Kinderen krijgen speelheuvels en een ‘wadi’ zal een deel van het hemelwater op het terrein bufferen. Daarnaast is er voldoende plaats voor natuurlijke speelelementen zoals een wilgenhut, klauterrotsen en boomstammenparcours. Er komen ook zes extra parkeerplaatsen, waaronder een parkeerplaats voor mensen met een handicap.

In de bocht van de Dwarsstraat met Koopwarenstraat komt er een nieuw bushokje met overdekte fietsenstalling. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...