Valse facturen van De Watergroep

De Watergroep kreeg van enkele klanten de melding, dat momenteel mails met valse facturen de ronde doen. Ook in onze regio – onder meer in Denderleeuw – zijn valse facturen opgedoken, zogezegd verzonden door De Watergroep. De boodschap is duidelijk: “Kreeg je een e-mail van afzender ‘Watergroep’ in je mailbox met als onderwerp ‘Eind jaarafrekening’ of ‘De jaarrekening’? Simpel: wissen!”

De e-mails zijn een typisch geval van een frauduleuze e-mail via ‘phishing’. Je herkent deze onder meer aan een persoonlijk e-mail verzendadres, een buitenlands bankrekeningnummer (beginnend met DE) en een foutief berekende waterfactuur met een totaal onjuiste stand van je watermeters.

Hoe herken ik een valse e-mail?  Het rekeningnummer is duidelijk van buitenlandse afkomst en een digitale waterfactuur van De Watergroep via e-mail omvat steeds de factuur als bijlage. Neem bij twijfel steeds EERST contact op met de klantendienst van De Watergroep. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...