Revalidatiecentrum Hinderdael uitgebreid

Het revalidatiecentrum ‘Walter Hinderdael’ aan de Elf Dagwand in Welle heeft er een grondige verbouwing van vier maanden opzitten. “We hebben op de eerste verdieping de ruimte tot 144 m² verdubbeld”, vertellen Walter en Matthias Hinderdael (foto).

“We hebben een speciale loopvloer met hoog plafond laten aanleggen met splinternieuw oefenmateriaal en een keuze uit 22 toestellen, van loopbanden over fitnesstoestellen tot sport-specifieke oefeningen”, zegt Walter Hinderdael.

“Inzake ruimte en mogelijkheden zijn we uniek in de streek en kunnen we concurreren met de revalidatiecentra bij grote ziekenhuizen.  Het voordeel van de uitbreiding is dat we medische behandelingen verder kunnen doortrekken met extra oefeningen. Bovendien hopen we steeds vaker elkeen zijn vaste kinesist te kunnen geven. Over de langere termijn hoop ik op de eerste verdieping ook een soort ‘personal coaching’ te kunnen regelen. Hoewel revalidatie en kinesitherapie onze core-business is, verwelkomen we nu ook mensen die bijvoorbeeld aan hun conditie willen werken of – ik zeg maar wat – een halve marathon willen voorbereiden. Die kunnen een maandabonnement nemen van 30 euro.“

Het centrum Hinderdael – met als motto ‘Stronger than yesterday’ – heeft een klantenlijst van zo’n 7.000 patiënten en begeleidt sportlui zoals wielrenner Laurens De Plus en de Britse voormalig wereldkampioen en veldrijder Tom Pidcock.

Hinderdael beschikt in dezelfde straat over een tweede vestiging, gespecialiseerd in osteopathie en kindertherapie. Volgend jaar wordt het gelijkvloers van centrum Hinderdael volledig vernieuwd.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...