Kort Denderleeuw: protest oppositie

De oppositiepartijen in Denderleeuw laten weten dat ze donderdag 26 maart niet naar de gemeenteraad zullen komen. Het gemeentebestuur besliste immers, om die raad zonder pers en publiek te houden in een alternatieve locatie, met name in zaal Den Breughel. Die ruimte is groter zodat de raadsleden op een veilige afstand van elkaar kunnen zitten.

Maar de oppositie vindt dat geen goed idee. “Als raadslid hebben wij een voorbeeldfunctie”, zegt N-VA-gemeenteraadslid Geert Van Cauter. “De risico’s zijn te groot. Veel raadsleden zijn ook boven de 60. Deze mensen behoren tot de risicogroep. N-VA zal niet aanwezig zijn op de gemeenteraad en bij uitbreiding de hele oppositie niet.” Burgemeester Jo Fonck (LvB) zegt een mogelijk uitstel te bekijken.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws