Kort Denderleeuw: geen gemeenteraad

De oppositiepartijen in Denderleeuw lieten vorige week weten niet naar de gemeenteraad te zullen komen. Het gemeentebestuur besliste immers, om die raad zonder pers en publiek te houden in een alternatieve locatie, met name in zaal Den Breughel. Die ruimte is groter zodat de raadsleden op een veilige afstand van elkaar kunnen zitten. Maar de oppositie protesteerde. “Als raadslid hebben wij een voorbeeldfunctie”, zegt N-VA-gemeenteraadslid Geert Van Cauter. “De risico’s zijn te groot. Veel raadsleden zijn ook boven de 60, de risicogroep. N-VA zal niet aanwezig zijn op de gemeenteraad en bij uitbreiding de hele oppositie niet.” Zopas besliste het gemeentebestuur de geplande gemeenteraad te annuleren. “Gezondheid staat op de eerste plaats”, aldus raadsvoorzitter Lieven Vernaillen. “We moeten het nu ook niet zoeken. We zullen met de fractieleiders bekijken, hoe we dit digitaal kunnen oplossen. Want er moeten beslissingen genomen worden, die we niet kunnen blijven uitstellen.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws