Corona dunt personeel wzc Sint-Anna uit

Liefst negen personeelsleden van woonzorgcentrum Sint-Anna in Haaltert nabij Denderleeuw, zijn positief getest op het coronavirus. Vier van de negen personeelsleden vertoonden een tijdje geleden al symptomen en zijn volgens de directie al meer dan een week thuis in quarantaine. De vijf andere medewerkers vertoonden nog geen symptomen, maar mogen na de positieve test nu ook thuisblijven.

“Nadat één van onze bewoners positief bleek na een coronatest, werd iedereen die werkzaam is op de afdeling ook gecontroleerd”, vertelt directeur Jan De Maeseneire. “Met als gevolg dat negen personeelsleden ook besmet bleken. Naar verluidt zijn er geen andere bewoners besmet.

“We controleren wel alle bewoners op de afdeling”, aldus De Maeseneire. “Zij blijven sindsdien strikt in hun kamer. Hun temperatuur wordt twee keer per dag grondig gemeten. De afdeling zelf werd ook volledig afgesloten van alle andere afdelingen.”  (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...