Welle binnenkort ‘onafhankelijk’?

Wat begon met de plaatsing van twee plaatsnaamborden ‘Denderleeuw’ zorgde in Welle in een mum van tijd voor heel wat commotie. Waar gaat het over? Het gemeentebestuur van Denderleeuw besliste onlangs tot een algemeen parkeerverbod voor vrachtwagens van meer dan vijf ton in de hele gemeente, en dat vanaf 1 januari 2020. Daarop werden twee ‘Denderleeuw’-borden geplaatst langs invalswegen, zoals de Wildebeekstraat en Terjodenstraat, om aan te geven dat het verbod geldt voor de hele regio. Ongelukkig genoeg staan daar geen Welle-borden. Zo lijkt het wel of je niet langer in Welle rijdt, maar in Denderleeuw wat door de lokale Wellenaars niet in dank werd aanvaard. “Dat getuigt van weinig respect. Moet Welle misschien uit het straatbeeld verdwijnen?”, klinkt het verontwaardigd op de Facebook-pagina ‘Ge zetj va Welle aske’, waar meer dan honderd volgers ludiek al een ‘Wellxit’ voorstellen: een onafhankelijk Welle met tolwegen, eigen euro’s en eigen postzegels… Schepen Yves De Smet schrikt van de reacties. “Een inschattingsfout, die we zo snel mogelijk zullen rechtzetten”, laat hij meteen weten. Wat niet belet dat her en der in Welle door de inwoners zelf al correcties aan Denderleeuw-borden werden aangebracht en langs de landweg Beukel de Denderleeuw-vermelding op Welle-borden volledig werd overplakt. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...