Antraxalarm zet station in rep en roer

In het station van Denderleeuw is woensdagavond 6 september antraxalarm geslagen, nadat een conducteur op het bagagerek van de IC-trein Oostende-Brussels Airport een koffer met een verdacht poeder opmerkte. Binnen de kortste tijd kwamen hulpdiensten massaal ter plaatse, werd het perron voor alle reizigers afgesloten en mochten de inzittenden de bewuste trein niet meer verlaten. In totaal zouden de reizigers drie uur vastzitten en mochten ze het voertuig pas om 19.30 uur verlaten. Zolang kon niemand naar het toilet. Er werd wel voor eten en drinken gezorgd. Hulpdiensten in hermetische pakken brachten het poeder in een speciale ton weg, handen en schoenen van de betrokken treinreizigers werden met water afgespoeld. De NMBS legde shuttlebussen in, om de reizigers naar huis te brengen. Een labo zal het poeder nader onderzoeken. Verwacht wordt dat vandaag de uitslag bekend wordt gemaakt. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...