Woodstock zit nog in de regio

6D_RAF_PERSOONS (1)

Vandaag zijn we een halve eeuw verder, maar Woodstock is nog steeds in de regio aanwezig. Raf Persoons (70), de uitbater van muziekhandel Soundcenter in Ninove, was 20 jaar in 1969. “Ik ben altijd een rockliefhebber geweest”, lacht hij. “Ik was een trouwe bezoeker van Jazz Bilzen, dat toen vakkundig aaneengepraat werd door Guy Mortier. Woodstock was me te ver, maar achteraf heb ik wel de twee originele Woodstock live-platen gekocht.”

Hij bezit ook een vinyl-collectie, waarin zowat alle Woodstock-artiesten uitgebreid aan bod komen. Persoons heeft de groep Santana als nobele onbekende nog weten spelen in het voorprogramma van Bob Dylan. Dat waren nog eens tijden! Een zoektocht op de website van de bibliotheek van Denderleeuw levert voor ‘Woodstock’ liefst tien hits op: zowel boeken als cd’s.

Bib-uitbaters Stefanie Verniers (foto) en Benita Van den Haute vinden in geen tijd een Nederlandstalige uitgave over ‘Woodstock’ van Michael Lang en Holly George-Warren – een must-have voor elke Woodstock-verzamelaar – en een uitgave van de Italiaanse auteur Ernesto Assante. Deze bibliotheek beschikt over een uitgebreide cd-collectie: Santana, Ten Years After, The Who… het zit er allemaal.

E-BAY ADEMT WOODSTOCK

Wie nog een vinyl-exemplaar van Woodstock op de kop wil tikken, op e-bay staan er meer dan honderd. Ik vind zelfs twee originele Amerikaanse persingen in de folie. Nooit gespeeld dus. De prijzen variëren van 139 tot 325 dollar. En zeggen dat een toegangsticket voor Woodstock in 1969 ‘slechts’ acht dollar kostte, wat voor veel rockfans toen nog te duur was. (ggm)

6B_WOODSTOCK50

6B1_WOODSTOCK (6)

6B2_WOODSTOCK (7)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...