Er zit een haar in de liberale boter

Er is opnieuw heel wat commotie rond een mail van voormalig raadslid Guy Van Dalem, die ongemeen scherp uithaalt naar raadslid Els Cosyns (LvB). Vooral haar kandidatuur als tiende opvolger op de Open Vld-lijst voor het Vlaams Parlement op 26 mei zit hem hoog. “Meer dan driekwart van de Open Vld-bestuursleden steunt haar kandidatuur niet”, meldt Van Dalem. Van Dalem spreekt in deze mail namens het Open Vld-bestuur van Denderleeuw, verwijt Cosyns (foto) sinds februari 2018 te schitteren door afwezigheid en binnen Open Vld-Denderleeuw geen enkele rol van betekenis te spelen. “Cosyns communicatie met het bestuur, de Open VLD leden en sympathisanten is onbestaande”, aldus Van Dalem. “Mede hierdoor verschijnt het plaatselijk deur-aan-deur blad van Open VLD Denderleeuw niet meer, vindt het populaire Open VLD-eetfestijn niet meer plaats en gaat de traditionele Open VLD-nieuwjaarsreceptie niet langer door. Open Vld-bestuursleden worden genegeerd door Cosyns, die vorig jaar vanuit het nationale partijhoofdkwartier geparachuteerd werd en nadien binnen de Denderleeuwse Open VLD-afdeling grote chaos veroorzaakte.”
Bestuur weet van niets
Els Cosyns reageert verontwaardigd. “Van Dalem weet dat onze werking afhankelijk is van een nieuw bestuur. Ik doe er alles aan om onze afdeling nieuw leven in te blazen, positief te zijn. Ik neem mijn politiek mandaat ernstig.” Van Dalem spreekt in naam van het Open Vld-bestuur, maar voorzitter Geert Eeman lijkt vooralsnog geen weet te hebben van Van Dalems mail. Ironisch genoeg volgt deze heibel op een Open Brief van nationaal voorzitter van Open Vld Gwendolyn Rutten, die pleit voor meer correct politiek gedrag en vindt dat in politieke moddergevechten alleen de anti-politiek wint… (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...