Digitaal loket gaat volautomatisch

Inwoners van Denderleeuw kunnen voortaan gebruik maken van een vernieuwd digital loket – met name www.denderleeuw.be/digitaal-loket – om onder meer akten en attesten, uittreksels uit het strafregister en inschrijvingen voor sportkampen online aan te vragen. Dit zeven dagen op zeven, de klok rond. Wie hulp nodig heeft, kan beroep doen op computers in het doe-het-zelfloket. “De documenten worden meteen volautomatisch afgeleverd en zijn zowel digitaal als afgeprint honderd procent rechtsgeldig”, zegt Marnick Vaeyens, schepen voor communicatie. “Je hoeft je enkel aan te melden met je identiteitskaart en je pincode. Via een smartphone of een tablet meld je je aan met de handige app ‘itsme’. Solliciteren voor een nieuwe job hoeft je geen dag verlof te kosten. Al het nodige kan gewoon thuis opgevraagd via het digitale loket Burgerzaken.“ (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...