Terjoden-Welle geeft uitleg (+ video)

Op zijn eigen website kondigt Terjoden-Welle aan dat de ploeg aan het eind van het seizoen ophoudt te bestaan. Gesprekken met FC Dender over de schuldenlast worden als onbetrouwbaar bestempeld. Het gemeentebestuur reageerde te laat op de vraag om ondersteuning maar wil FC Dender nu blijkbaar wel onder druk zetten.

Guy Vackenier 2Voorzitter Guy Valckenier (foto) : ‘Vorige week zat hij aan tafel met het bestuur van Dender en kreeg toen zelfs het voorzitterschap aangeboden. Ons standpunt is altijd geweest dat we alleen in Dender stappen als die club schuldenvrij is. Plots had Dender geld op de rekening staan van een Indonesische investeerder. Van bij de eerste woorden van Dender vond ik dat het zaakje stonk.

‘We kregen enkel mondelinge bevestigingen dat één tiende van de openstaande schuld was betaald. De investeerder zou 50 procent van de aandelen in handen krijgen en eigenlijk kunnen doen wat hij wou.’

‘Voor mij zijn dergelijke constructies het failliet van het Belgische voetbal. Dender stevent zo op een scenario als dat van Lierse af en daar wil ik niet aan mee doen.’

Politiek

Terjoden-Welle wijst ook de politiekers in Denderleeuw met de vinger. Jean-Pierre Vaeyens (voorzitter raad van beheer): ‘Ik treed voorzitter Guy bij in zijn betoog over de politieke verantwoordelijkheid. Dit is een spijtige beslissing maar we moeten als club trouw blijven aan onze waarden.’

Maandagnamiddag schoten de politiekers in Denderleeuw blijkbaar wakker en kreeg voorzitter Valckenier het ene telefoontje na het andere.

Guy Valckenier: ‘Voor ons houdt het op. De grenzen van het fatsoen en respect zijn al lang overschreden. Alleen als het gezond verstand eindelijk primeert, willen we terug aan tafel zitten. Anders is het gedaan, hoe erg het ook is voor iedereen die zich jaren heeft ingezet voor de club’

Lees ook:  Denderleeuw stelt FCV Dender in gebreke