Onderdoorpersing Steenweg Denderleeuw nadert voltooiing

In Denderleeuw nadert de onderdoorpersing van de riolering onder de Steenweg – van de Wellestraat naar de Steenveldlaan – haar voltooiing.

Oorspronkelijk zou het kruispunt vanaf midden december gedurende maximaal twee weken worden afgesloten voor het wegverkeer. Wegens onvoorziene omstandigheden op de werf werd de periode echter verlengd tot 26 januari.

Het doorgaand verkeer komende van de Steenweg naar de Steenveldlaan en omgekeerd blijft tot zolang in beide richtingen omgeleid via de N405, Meiboomlaan en Hemelrijklaan. De Spar blijf bereikbaar via deze omleiding.

Vanaf maandag 27 januari wordt het kruispunt van de Steenveldlaan met de Steenweg opnieuw opengesteld voor ingaand verkeer komende van de Steenweg richting Steenveldlaan en zal de Spar ook opnieuw via de Steenweg bereikbaar zijn.

Het uitgaand verkeer vanaf de Steenveldlaan richting Steenweg volgt een omleiding via de Hemelrijklaan, Meiboomlaan en Leeuwerikenlaan.

Bij gunstige weersomstandigheden zullen de Wellestraat en de Kemelbrug vanaf maart opnieuw toegankelijk zijn voor doorgaand wegverkeer tot 3,5 ton en start de aannemer met de aanleg van de nieuwe riolering in de Steenveldlaan.