Pianist Simon-Pierre zamelt met benefietconcert mooi bedrag in voor project van grootvader

Het benefietconcert van de Zellikse pianist Simon-Pierre Pollin lokte midden december zo’n tachtig bezoekers naar de kapel van het Oud Gasthuis. De opbrengst, zo’n 1.900 euro, schenkt hij aan het project van zijn grootvader in Burundi.

Zellikenaar Simon-Pierre Pollin (22) is al sinds zijn vier jaar verslingerd aan de piano. Ondertussen studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en is hij regelmatig terug te vinden op het podium van nationale en internationale pianowedstrijden. Maar midden december stond Simon-Pierre op het podium in zijn thuisgemeente Asse. In de kapel van het Oud Gasthuis gaf hij een benefietconcert. De opbrengst hiervan was bedoeld voor de vereniging ‘We doen wat we kunnen’ dat ontwikkelingsprojecten opzet in Burundi.

“Deze organisatie ligt mij heel nauw aan het hart omdat de directeur ervan mijn opa Maurice Pollin (78) is. En bovendien is hij nog steeds actief aan het werk daar in Burundi”, zei Simon-Pierre voor aanvang van het concert.  ‘We doen wat we kunnen’ is een organisatie die ontwikkelingsprojecten opzet in Burundi dankzij de financiële steun van allerlei donoren. De vereniging is vooral actief in scholen waar Maurice Pollin leraar en directeur was en waar veel noden zijn. 

Simon-Pierre mocht voor zijn benefietconcert een tachtigtal bezoekers verwelkomen. Samen met de steun van enkele sponsors zoals de gemeente Asse leverde het concert 1.910,81 euro op, oftewel 4.300.584,15 bif (Burundese munteenheid). Simon-Pierre zelf is tevreden over de opkomst en de opbrengst voor de vereniging van zijn grootvader. ‘We doen wat we kunnen’ kan zo scholen helpen met de uitbreiding van infrastructuur, de aankoop computers en schoolbanken, enzovoort.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk