Jeugdkampen getroffen door noodweer

De vele regenval in het zuiden van ons land brengt ook enkele jeugdverenigingen uit Asse in de problemen. Scouts Zellik besliste woensdag om het kamp stop te zetten na de overstroming van hun tenten, Scouts & Gidsen Asse werd dan weer geëvacueerd naar droge loodsen.

Scouts Zellik was op kamp in Rochefort in de provincie Namen maar door de vele regen werden de leden er woensdagochtend wakker met natte voeten. Omdat meteen duidelijk was dat de situatie niet zou verbeteren, werd rond 11 uur beslist om het kamp stil te zetten. De leden werden met een bus van de gemeente teruggebracht naar Zellik waar ze rond 17 uur arriveerden.

Woensdagavond raakte ook bekend dat Scouts & Gidsen Asse, die met hun leden op kamp zijn in Philippeville in Namen, ook geëvacueerd werden naar een drogere sportloods. Zij zouden hun kamp wel nog kunnen voortzetten eens het stopt met regenen. Chiro Walfergem en KSA Walfergem zijn op voorkamp in Limburg om op te bouwen. Ondanks de vele regen, houden ze de moed erin. Chiro Zellik vertrekt omwille van code rood in Luik een dag later op voorkamp.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...