De laatste marktdag voor Franky en Francine

Na 44 jaar houden Franky ‘Ses’ Van Hoof en zijn echtgenote Francine het marktkramer zijn voor bekeken. Je vond hen in Asse (dinsdag) en Merchtem (woensdag) op de markt. “Mijn grootvader reed met een hondenkar om groenten en mijn vader werd ooit gehuldigd omdat hij 50 jaar op de markt stond,” vertelt Franky aan een uitgebreide delegatie van het schepencollege, inclusief gewezen burgemeester Eddie De Block, en zijn vrienden van ‘de mannen van ‘59’.

Goed weer of slecht weer, zoals op hun laatste marktdag, Franky en Francine waren altijd van de partij op de marktdagen in Asse en Merchtem. En tussendoor nog een groenten winkeltje open houden. Nooit één dag gemist en dat 44 jaar lang. Nu tijd om te genieten van een welverdiend pensioen. Dat was ook ‘de mannen van 59’ niet ontgaan. Zij hadden en spandoek mee met de toepasselijke tekst “Als groentenboer geboren, de markt heeft hem verloren, nu alleen nog Francine bekoren”.

Een uitgebreide delegatie van het schepencollege kwam Franky en Francine – op wafelkraam Stanny Wafels na de enige Merchtemse marktkramers op de wekelijkse woensdagmarkt – bedanken voor hun trouwe aanwezigheid op de markt.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...