Groen licht nieuw politiecommissariaat AMOW op Asphaltco-site

De politieraad gaf haar fiat inzake de lastenvoorwaarden en gunningswijze voor de bouw van het politiecommissariaat voor de politiezone AMOW.

Het nieuwe commissariaat komt op de Ashaltco-site tegenover het station in Asse. In 2021 zal er een aannemer worden aangesteld om de bouwwerkzaamheden op te starten. Als alles volgens plan verloopt, zullen alle diensten gehuisvest worden in het nieuwe gebouw eind 2022, begin 2023.

Het hoofdcommissariaat van de politiezone AMOW (Asse – Merchtem – Opwijk – Wemmel) bevindt zich vandaag in de industriezone van Mollem (Asse). Het gebouw heeft zijn beste tijd gehad, waardoor uitbreiding en renovatie, na onderzoek, niet aan de orde was. Ook hebben niet alle diensten hier een onderkomen. Het opzet is om alle andere diensten, behalve de wijkwerking en de dienst intern toezicht, te centraliseren op de Asphaltco-terreinen.

Op deze site zal een ‘veiligheidsdorp’ worden opgericht. Het nieuwe gebouw van de politiezone zal naast de huidige brandweerkazerne (Brandweerzone Vlaams-Brabant West) komen, vervolgens zullen in de toekomst nog een aantal justitiële diensten verhuizen naar de Asphaltco-terreinen waaronder het parket van de Procureur des Konings van Halle Vilvoorde en het vredegerecht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk