Pin “Spreek NL met mij aub” voor nieuwkomers

Nieuwkomers in Asse en de taal die ze spreken, het blijft een oud zeer. Maar de gemeente nam een nieuw initiatief om nieuwkomers die toch in het Nederlands willen praten een steuntje te geven. Zij die lessen Nederlands volgen, krijgen een badge met “Spreek NL met mij aub”. Op die wijze kunnen handelaars en andere burgers zien dat de ‘nieuwkomer’ graag in onze taal wil communiceren.

Omdat he aantal anderstalige inwoners in Asse blijft stijgen – dat is ook toenemend merkbaar in de scholen van Zellik en Asse – neemt het gemeentebestuur het initiatief om het gebruik van het Nederlands te stimuleren. Het was schepen van sociale zaken Sigrid Goethals die de badge mocht voorstellen. “Door de pin te dragen geven de dragers aan dat zij maar al te graag in het Nederlands willen praten. Ze geven ook aan dat de andere niet naar het Frans hoeft over te schakelen”.

De pin werd uitgedeeld tijdens de diploma-uitreiking van de cursus Nederlands. Vijfenzestig nieuwkomers namen aan die cursus deel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk