Toestand jonge fietster stabiel

Het is een wonder dat de 24-jarige Emilie het ongeval met een vrachtwagen overleefde, zeggen de dokters die haar behandelen. Emilie raakte woensdagmorgen zwaar gewond toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen terecht kwam. Ze liep meer dan 10 breuken, twee klaplongen en een hersenschudding op. Ze wordt nog steeds beademd op intensieve zorgen in het OLV van Aalst maar haar toestand is stabiel en het levensgevaar lijkt geweken.

In een interview met Het Laatste Nieuws pleit de moeder van het slachtoffer voor meer fietsveiligheid in de gemeente Asse. Zelf woont Emilie in de Keierberg, een zijstraat van de drukke Edingsesteenweg. Emilie fietste van thuis naar haar studentenjob in Zellik. “Er moet in Asse ingegrepen worden om veiliger te kunnen fietsen,” zegt de moeder van Emilie, “vandaag razen de vrachtwagens over de Edingsesteenweg terwijl er even verderop twee scholen zijn. Vroeg of laat moest er wel een ongeval gebeuren”.

Ondertussen had de moeder van Emilie contact met de firma van de vrachtwagen bestuurder. Deze is nog altijd zwaar onder indruk van het gebeuren. “Emilie is slachtoffer, maar ik zou ook niet in de schoenen van de chauffeur willen staan,” zeg moeder Isabelle in het interview met Het Laatste Nieuws.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk