Cochonaille kermis in Kasteel Waalborre

‘Cochonaille’ is een Frans woord dat zich moeilijk laat vertalen. Het betekent zoveel als ‘vleeswaren bereid van varkensvlees’. Johan Van Elsen van Kasteel Waalborre leerde het begrip van Paul Van Himst die hem vertelde dat er in Brussel vroeger cochonaille kermissen werden georganiseerd. Een schitterend idee, vond Johan die eind februari de eerste choconaille kermis in Kasteel Waalborre organiseert.

Je vindt er zes soorten stoemp met alle vlees van het varken (varkenscarré, wangetjes, chipolata, ribbetjes, gerookt spek, mini pensen, varkenspoten en -hammetjes. Vooraf krijg je apero met kop als amuse en als dessert horen er mignardise met mokka bij. Het cochonaillebuffet is à volonté. Wijnen en bieren inbegrepen kost het je 42 euro. Na het smikkelen is er muziek met Willy Evergreen. Vooraf en tijdig inschrijven is vereist (02/452 84 16 of info@waalborre.be)

Cochonaille in Kasteel Waalborre op zaterdag  23 februari en zaterdag 2 maart om 19.30 en zo ndag 24 februari en 3 maart om 12.30 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk