Boontje komt om zijn … pensioentje

Vrijdag 30 november was de laatste dag voor Jean-Pierre en Linda van volkscafé Boontje. Jean-Pierre stond meer dan dertig jaar achter de tapkraan. Linda was er altijd om de klanten te helpen bedienen. En die klanten, dat waren niet alleen klanten dat waren echte vrienden.

Dertig jaar geleden nam Jean-Pierre Ebraert het supporterslokaal Boontje van SV Asse over van Lutgarde. Na negen jaar werd de ‘bail’ van de huur verlengd. Jean-Pierre en Linda zouden uiteindelijk 30 jaar blijven. Die hele tijd bleef ‘Boontje’ een volks café met een heel redelijke prijs voor een pintje bier en een spaarkas aan de muur. Twee voetbalclubs en een wielerclub hadden er hun vaste stek.

Na 45 jaar van hard werken (Jean-Pierre werkte voordien als vlekkenreiniger in een droogkuisbedrijf) werd het tijd om met pensioen te gaan. “We zullen het café en onze vrienden wel hard missen,” zeggen Jean-Pierre en Linda in koor. Boontje is nu dicht maar in februari gaat het weer open met ‘vaste klant’ Johan Mertens als nieuwe cafébaas.

Maar voor de deur definitief op slot ging, werd er nog een flinke lap op gegeven. Je kon vrijdagavond op de koppen lopen bij Boontje. Jean-Pierre en Linda gaven een afscheidsdrink voor de trouwe klanten en die kwamen massaal opdagen. Een mooi eerbetoon voor de vele jaren dat Jean-Pierre en Linda hen een luisterend oor en een fris pintje hadden geboden.

DSC_4919 ASSE BOONTJE 3 ASSE BOONTJE 2

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...