Sport-na-schoolpas nu ook in Opwijk en Merchtem

De sport-na-school-pas (SNS) die in 2013 in Vlaanderen geĂŻntroduceerd werd, heeft nu ook Opwijk en Merchtem bereikt. SNS is een pas voor leerlingen van het secundair onderwijs, waarmee de aankomende jeugd voor een spotprijs kan deelnemen aan verschillende activiteiten in sportcentra en bij sportclubs in de buurt.
De leerlingen betalen 30 euro voor Ă©Ă©n semester (12 weken van 2 oktober tot 1 december en van 8 januari tot 2 februari). Voor de twee semesters (tweede periode van 5 februari tot 18 mei) bedraagt de prijs 45 euro. Een groot deel van het inschrijvingsgeld recupereert men bij de meeste ziekteverzekeringen.
Inschrijven kan online of via de school. In Merchtem werkt het Sint-Donatusinstituut, de gemeentelijke tuinbouwschool en de technische en beroepsschool mee, in Opwijk het VKO, het MAI en ‘t Schoolhuis. In Merchtem zetten zes clubs hun poorten open, in Opwijk vijf. Andere clubs kunnen zich nog aanbieden. Asse bereikte vorig jaar 20 procent van de leerlingen. Voor Merchtem en Opwijk is het streefdoel:5 procent.
Inschrijven via www.sportnaschool.be.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk