Sandra I verkozen tot Prinses van Asse 2015 (+ foto's)

Sandra Van Stichel (45) werd zaterdagavond in Den Horinck in Zellik verkozen tot 36ste Prins(es) van Asse.

Sandra stelde zich kandidate voor de Orde van Weg en Weer, de Assese carnavalsvereniging die volgend jaar 33 jaar bestaat en waarvan ze zelf al dertig jaar lid is.

Het was al van prins Mario in 2007 geleden dat de Orde van Weg en Weer, die haar oorsprong in Krokegem kende, nog eens een prins of prinses van Asse heeft.

Er leek tijdens de verkiezingsavond weinig twijfel dat Sandra haar titel zou halen. De verschillende proeven legde ze met verve af. Zelfs op de bierproef haalde ze een perfecte vijf op vijf.

Voor de voorstelling, de imitatieproef en het eigen liedje kreeg ze van de jury respectievelijk 89, 96 en 98 punten.

Voor de geheime proef moest Sandra minstens 33 mensen op het podium zien te verzamelen die in 2014 of 2015 precies elf jaar of een veelvoud van elf jaar oud zijn. Ze slaagde er in om 38 mensen van 11, 22, 33, 44, 55, 66 of 77 jaar bijeen te krijgen.

Ook de publieksstemmen bleken geen probleem. Het reglement bepaalt dat er bij slechts één kandidaat minstens 250 publieksstemmen moeten worden behaald en Sandra haalde er liefst 340. Met 793 punten haalde de nieuwe prinses van Asse zelfs een van de hoogste scores in lange tijd.

‘Ik ben in de wolken’, was de eerste reactie toen ze van Keizer Wutten het voorlopige lint en van schepen Geert Heyvaert het kroontje van Prinses van Asse kreeg. Aftredend prinses Kathy I overhandigde haar de Assese carnavalsscepter.

Sandra’s oudere zus Christel, zelf nog een van de acht stichtende leden van de Orde van Weg en Weer, ging in op de vraag om als hofdame van de prinses te fungeren.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk