Inbrekers blijven actief in Asse en Merchtem

In Asse werden vrijdag vier inbraken gepleegd, allemaal tussen 17 uur en 19.30 uur.

In de Petrus Ascanusstraat werden juwelen gestolen, plus 200 euro uit spaarpot van de zoon. In de Heedstraat is de buit nog niet gekend.

Voorts werd ingebroken in de Broekooi en in Kespier. Bij deze laatste werd het alarm onklaar gemaakt en de voordeur geforceerd. Er zijn een 20-tal uurwerken gestolen.

Bij de andere woningen zijn de inbraken gebeurd door de achterdeur open te breken. De politie Amow denkt dat de inbraken door dezelfde dader(s) werden gepleegd. De lokale recherche gaat de sporen na. 

De andere inbraakfeiten van het weekend:

  • In Merchtem was er vrijdagnacht een inbraakpoging in het Hammeveld. De achterdeur werd opengebroken, maar het alarm trad in werking en de inbrekers vluchtten weg. Er is niets gestolen.
  • Op de Kalkoven in Asse was er zaterdag, kort voor de middag, een inbraakpoging. Het keukenvenster werd ingeslagen, maar er is niks gestolen.
  • In de Hoogpoort in Asse werd zaterdag op een werf de houten onheining opengeduwd. Op de werf is een slijpmachine en klopboormachine gestolen.
  • Zaterdagnamiddag werden in de Kleistraat in Merchtem twee elektrische fietsen gestolen uit een tuinhuis. De dieven braken het tuinhuis open. 
  • In een warenhuis in de Puursstraat in Merchtem werd zaterdag een winkeldief gevat. Hij probeerde twee flessen drank mee te nemen zonder te betalen. Hij had niks om te eten was zijn uitleg toen de politie tussenbeide werd geroepen. De winkeldief werd meegenomen naar het commissariaat. Hij werd al eerder betrapt werd tijdens het stelen.
  • In de Terlindenweg in Asse werd zaterdag een woninginbraak vastgesteld. De dader(s) drongen binnen via het dakterras waar ze een raam openbraken. De buit bestaat uit juwelen, Britse Ponden ter waarde van 250 euro en kistjes flessen wijn. 
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk