Ingetogen afscheid van Herman Van Elsen

In de Sint-Hubertuskerk in Asse-Terheide namen zaterdagmorgen een kleine duizend mensen afscheid van Asses ereburgemeester Herman Van Elsen. Hij overleed dinsdagavond op 87-jarige leeftijd. Ook vele tientallen politici en oud-politici kwamen een laatste groet brengen.

Honderdvijftig mensen volgden de dienst buiten op de parking op een scherm omdat er in de kerk geen plaats meer was. Pater Hugo herdacht Van Elsen vooral als een liefdevol man en een actief parochiaan, met een onuitwisbare betekenis voor de Sint-Hubertusparochie. Herman maakte bovendien zestig jaar deel uit van het zangkoor. De pastoor had het ook over de visuele handicap waarmee de oud-burgemeester eind jaren ’70, begin jaren ’80 te maken kreeg en gaf er een Bijbelse betekenis aan.

Lode Pletinckx en CD&V-voorzitter Stefaan Stiers hadden het in hun afscheidswoorden over Van Elsen’s politieke verdiensten voor Asse, waarbij ze de nadruk legden op zijn grote menselijkheid en dienstbaarheid, naast zijn luisterbereidheid, over de partijgrenzen heen, maar ook zijn enorme dossierkennis.

Herman Van Elsen werd op het kerkhof van Asse-Terheide bijgezet in het graf van zijn vrouw Rosa Michiels, die overleed in februari 2005.

begrafenis herman van elsen

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk