Lenteconcert Orgelkring Essene


Evenementgegevens


Met het Van Peteghem orgel in de kerk van Essene bezit Affligem een fantastisch, historisch erfgoed. Oorspronkelijk gebouwd in 1817 werd het volledig ontmanteld door de firma Lapon en een na totale restauratie van 2,5 jaar in 2012 terug ingespeeld.

Met de Orgelkring Essene stellen we ons tot doel om dit waardevolle instrument in topconditie te houden. Jaarlijks organiseren we een drietal concerten waarbij het orgel telkens onderhouden, gestemd en bespeeld wordt door gereputeerde organisten.

Voor ons lenteconcert hebben we dit jaar Gaudicanto uitgenodigd, een koor van een 45 tal zangers; hun optredens waarvoor telkens gerenommeerde vocale solisten, muzikanten en orkesten worden aangetrokken, zijn dan ook steevast hoogtepunten – zowel voor de zangers als voor het publiek. Als organist hebben we Helmut De Backer aangetrokken; Helmut is een erg talentvolle muzikant (én lid van onze Orgelkring) die de mogelijkheden van ons orgel als geen andere kan aanwenden.

Toegangskaarten kosten € 12, voor die prijs bieden we een uniek concert aan waarvan het programma zo opgesteld is dat het ook de niet-liefhebbers van klassieke muziek zal kunnen bekoren mét een gratis drankje achteraf om gezellig bijpraten.

Lenteconcert van Orgelkring Essene
Zaterdag 29 april 2023 om 20.00 uur in de kerk van Essene (deelgemeente Affligem).

Inkom: € 12, geen reservatie nodig, geen voorverkoop, betaling aan de ingangskassa.


  • Organisator/vereniging: Orgelkring Essene
  • E-mail:
  • Telefoon:
  • Website:

Blader door de agenda

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal