Koffie in de schijnwerpers


Evenementgegevens


In januari en februari staat bij Oxfam de koffie in de schijnwerpers. Met hun extra inkomsten investeren de koffiepartners in het Zuiden in de toekomst. Ze bouwen scholen, ziekenhuizen en koffieplantages met extra bomen: fruit- en schaduwbomen zorgen voor extra inkomsten, beschermen de koffiestruik tegen de impact van de klimaatverandering en halen meer CO2 uit de lucht. In Congo worden zo per jaar 10.000 bomen geplant.

Bij Oxfam-Wereldwinkels staan altijd twee belangrijke vragen op de voorgrond:

✔ Is het artikel goed voor de mensen, check!

✔ ✔ is het artikel goed voor de planeet, dubbelcheck!

In Opwijk vinden we de Oxfam-Wereldwinkel in de Marktstraat nr 36.

De winkel is open op woensdagnamiddag van 13u30 tot 17u00; op vrijdag en zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00.

Er is een website (https://oxfambelgie.be/winkels/opwijk) waarop ook het adres van de webwinkel te vinden is (https://shop.oxfamwereldwinkels.be/opwijk).

Wijn, koffie en chocolade zijn de meest bekende wereldwinkelproducten,  maar daarnaast vind je ook allerlei snacks en dranken, ontbijtgranen, wereldkeuken, mode en allerlei geschenken en wenskaarten.

Oxfam-Wereldwinkels willen een meer rechtvaardige en duurzamere wereldhandel. Daarom krijgen de partners in het Zuiden bij hun ecologische projecten een faire prijs voor hun producten.

Een bezoekje aan de Wereldwinkel te Opwijk is bijgevolg  goed voor jou en  goed voor de planeet!

Een dikke dubbelcheck dus  ☑ ☑ !


  • Organisator/vereniging: Oxfam-Wereldwinkel Opwijk
  • E-mail: opwijk@oww.be
  • Telefoon: 052/35 62 09
  • Website: https://oxfambelgie.be/winkels/opwijk

Blader door de agenda

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal