Damiaanactie 2021


Evenementgegevens


Mogen we ons even voorstellen? Damiaanactie is een NGO die zich sinds 1964 in het Zuiden en nu ook in België inzet om patiënten met vooral lepra en tuberculose op te sporen en te genezen. Wij zijn op dit ogenblik actief in 15 landen. Elk jaar investeert Damiaanactie meer dan 15,5 mio € in structurele gezondheidszorg. We werken steeds samen met bestaande gezondheidsstructuren. Onze samenwerking loopt steeds over langere termijn met als doel de landen in het Zuiden zelfstandig de strijd tegen armoedeziektes doeltreffend aan te laten vatten. In de landen waar wij niet meer aanwezig zijn blijft Damiaanactie steunen met technische assistentie en fundamenteel onderzoek.

Traditioneel organiseren wij met het Dr.Hemerijckxcomité in januari de Damiaanactie waarbij talrijke vrijwilligers de straat opgaan om stiften te verkopen. Helaas zullen wij dit jaar onze actie moeten beperken tot een flyer of een informatieve briefactie met de nodige uitleg voor wie wil steunen.

Koop of verkoop Damiaanactiestiften tijdens ons campagneweekend van 29, 30 en 31 januari 2021. Of doe een gift via damiaanactie.be/gift of op rekeningnummer BE42 001101499 1354 . Samen ontmaskeren we lepra en geven we hoop aan iedereen die door deze ziekte getroffen is.

Stiften en gadgets kunnen on line besteld worden op damiaanactie-shop.be.

Wilfried Smesman

Voorzitter Dr. Hemerijckxcomité

054 335831 of 0474 799898

wilfried.smesman@skynet.be


  • Organisator/vereniging: Dr.HemerijckxcomitĂ©
  • E-mail: wilfried.smesman@skynet.be
  • Telefoon: 0474 799898
  • Website: https://drhemerijckxcom.wordpress.com/

Blader door de agenda

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal