Troost is nu ook een land

Voor twee weken opende in Affligem officieel het ‘Land van Troost’, een originele belevings- en troostplaats, gelegen aan de wandelroute RenĂ© Mertens in Essene. Makkelijk bereikbaar via de Hauwijkstraat en Lombeekstraat. Het initiatief is een samenwerking van Land van Troost en Ferm, onder de bezielende leiding van rouwconsulentes Marlon Grobben en dochter Jone Van Gool. “Niets is zo belangrijk dan op het juiste moment op de juiste manier getroost te worden”, aldus Grobben. “Niets is zo pijnlijk dan het gevoel te hebben dat je verdriet niet meer wordt begrepen of dat er geen aandacht meer voor is. Troost is nergens beter dan in de armen van rust en kalmte en laat dit Land van Troost – dit stukje natuur – nu perfect geschikt zijn daarvoor.”

Op deze troostplaats en ecologische tuin – te midden van natuur en beeldende kunst – kun je terecht voor rouwbegeleiding, afscheidsrituelen, troostwandelingen en privĂ©-ceremonieĂ«n. Ferm plantte er bloembollen als teken van hoop. Tijdens Allerheiligen kan iedereen er een bloembol planten. In december wordt Land van troost uitgebreid met een gedenkbos. De troostplaats is van oktober tot maart vrij toegankelijk op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Van april-september van 14 tot 19 uur. Meer info via www.landvantroost.be of te volgen via Facebook en Instagram. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...