Hopdag werd een succes

Normaal gezien zou op 12 september de tiende editie hebben plaatsgevonden van de Affligemse Hopdag. Helaas bleek zo’n initiatief coronaveilig organiseren niet haalbaar. Inwoners van de gemeente konden wel gratis hopranken afhalen voor thuis. De meesten gebruiken deze als decoratie, voor een bloemstuk of om er een hopkussen of hopthee van te maken.

De hopfee was van de partij en op het veld werd er geplukt, geroken, gevoeld en geluisterd. Na afloop was er een streeksapje bij de Kruidenier van Affligem. (ggm)

Voor de kinderen van het 4de leerjaar van de Affligemse basisscholen werd er wél een coronaveilige Hopdag uitgewerkt. De leerlingen kwamen in kleine groepen en de buitenklas deed hen merkelijk deugd. Een bezoek aan de abdij was niet mogelijk, maar de omgeving werd verkend en in de abdijkerk kregen ze de geschiedenis van de abdij in een notendop, door Ben Vermoesen.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...