Laat je fruit deskundig persen

Heb je appels of peren uit je eigen boomgaard? Kom dan langs met je fruit om het door ‘De Mobiele Fruitpers’ te laten persen tot vers natuursap. Er kan gemengd worden met ander fruit: bijvoorbeeld rode of zwarte bessen, aardbeien, pruimen, rode bieten
  Het fruitsap wordt kortstondig gepasteuriseerd en is verpakt in een handige 5 liter bag-in-box, waarin het ongeopend een jaar houdbaar is. Eens geopend blijft het nog 2 maanden houdbaar.

De fruitpersactie is een samenwerking tussen de gemeente Affligem en de stad Aalst. Alle inwoners kunnen inschrijven, maar wacht niet te lang want volzet is volzet.

Er bestaat zowel een vroege als een late persdag. De vroege pluk is op de grote parking van de Bellekouter in Affligem, dit op zaterdag 5 september. De late pluk wordt georganiseerd op zaterdag 3 oktober op het openbaar domein aan het Sociaal Centrum in Aalst (Sint-Jan), in de Rerum Novarumstraat.

Kleine vergoeding

 Je kan deelnemen door je in te schrijven bij ‘De Mobiele Fruitpers’ via info@appelperslerouge.be (tel. 0475 26 24 80). Iedere inschrijver krijgt een uur toegewezen. Kom met minimum 75 kg fruit naar de fruitperslocatie te Affligem of Aalst. Het fruit wordt onmiddellijk geperst en gepasteuriseerd. Voor de persing betaal je een kleine vergoeding van 5,5 euro voor een bag-in-box van 5 liter en 4,25 euro voor 3 liter. Dit wordt ter plekke contant betaald of via payconiq. Zoals voorgeschreven: kom alleen, respecteer het uur, hou voldoende afstand en draag een mondmasker. Succes! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...