Fotografe geeft corona een gezicht

Fotografe Catherine Misselyn (45) uit Affligem heeft een leuk idee bedacht, om in werkloze corona-toestanden toch actief te zijn. Ze trekt de laatste tijd met haar fiets door Affligem, om portretten te maken van dorpsgenoten die thuis zitten. Veilig en wel achter glas, uiteraard.

”Ik werk als fotografe graag met mensen en corona is dan ook een lelijke streep door de rekening”, vertelt Misselyn. “Toen ik hoorde dat een collega uit Maldegem mensen achter ramen fotografeerde, ben ik meteen aan de slag gegaan.”

Misselyn heeft ondertussen niet stil gezeten, want ze fotografeerde al zo’n 160 mensen. “Ik trek niet alleen dorpsgenoten, ook zorgverleners bijvoorbeeld van het woonzorgcentrum in Hekelgem”, zegt de fotografe. “Ik wil meteen aantonen, dat we door corona met z’n allen in hetzelfde schuitje zitten. We voelen ons allemaal opgesloten. Het is voor iedereen een moment van bezinning, nadenken, knopen doorhakken, vrezen en hopen. Zo krijgt corona ook een gezicht.”

“Het is voor iedereen een moment van bezinning, nadenken, knopen doorhakken, vrezen en hopen”

Is dat niet frustrerend voor een fotografe, om glas als scheiding en hindernis te ondergaan? “Natuurlijk wil je zo dicht mogelijk bij je model komen. Maar het typeert zo’n beetje de tijdsgeest waarin we leven”, aldus Misselyn. “Ik zet m’n portretten online, wat maakt dat mensen hun buren en dorpsgenoten zo ook kunnen terugzien.”

Misselyn is vast van plan nog even door te gaan, zodat er binnenkort heel wat materiaal voorhanden is. Wellicht genoeg voor een boek of een expo? “We zien wel”, lacht ze. “Daarvoor is het nu nog te vroeg.” Wie interesse heeft, kan Misselyn altijd een mailtje sturen: catherine.misselyn@telenet.be. Gewoon doen! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...