Kort Affligem: Van Cauteren

Voormalig N-VA-voorzitter Filip Van Cauteren (62) stapt over naar Open VLD. Van Cauteren diende twee maanden geleden zijn ontslag in als N-VA-voorzitter. “Ik ben een voorstander van constructieve politiek”, vertelt hij. “Bij de N-VA kon dat niet meer, omdat er te veel verschillende meningen waren. Ik wou van de partij een hecht team maken, maar daar ben ik helaas niet in geslaagd.” Bij de overhandiging van zijn nieuwe Open VLD-lidkaart, ging Van Cauteren verder: “Het ideeĂ«ngoed van Open VLD leunt dicht aan bij mijn overtuiging. Ik ben en blijf een overtuigde Vlaming.” Volgens eerste schepen Tim Herzeel (Open VLD) is Van Cauteren een belangrijke aanwinst. “Tijdens de laatste verkiezingen voelde hij perfect aan hoe hij de kiezer via sociale media kan bereiken. Wij zijn blij dat we hem in onze partij mogen verwelkomen.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws