Koppel uit Affligem in exotische lockdown

Wat begon als een welverdiende exotische vakantie in een door palmbomen omgeven viersterrenhotel op het mooie Canarische eiland Tenerife veranderde voor Begga De Witte en Michel De Pauw uit Affligem plots in een hoogst onaangename kliniek-ervaring. “Eigenlijk hebben we maar drie dagen écht van onze vakantie in het Costa Adeje Palace Hotel in Tenerife kunnen genieten”, vertelt Begga De Witte. “We kwamen vrijdagavond aan en tot maandag liep alles normaal. Maar dan begint de ellende.”

Wat het echtpaar dan meemaakt is zowat de nachtmerrie van elke vakantieganger. Als Michel De Pauw maandag buiten een sigaret wil opsteken, blijkt de kamer op slot! Een maatregel tegen de aangekondigde zandstorm, denkt hij. Diezelfde nacht wordt er een briefje onder de deur geschoven, met de mededeling dat de hotelgasten om ‘medische redenen’ de kamer niet meer mogen verlaten.

Plots houden dokters de wacht in tenten buiten het hotel. De politie controleert alle hotelingangen. Naar verluidt zitten niet minder dan 118 Belgen tot nader order in een voorlopige ‘lockdown’ wegens mogelijke besmetting met het corona-virus. Geen mens die dan kan zeggen, wat dat precies inhoudt. Hotelgasten moeten tweemaal per dag hun lichaamstemperatuur meten. Wie koorts heeft, moet dat meteen melden aan de portier, die nu een mondmasker draagt.

Na enige verwarring weet het hotelpersoneel uiteindelijk de draad weer op te nemen. Hotelgasten krijgen dagelijks een ontbijt en een lunchpakket. Uiteindelijk mogen ze wél de kamer verlaten – uitsluitend met mondmasker – maar niet het hoteldomein. Daarmee kan er weer normaal gegeten worden in het restaurant, maar de keuze is beperkt. Bovendien zijn alle hotelfaciliteiten – zwembad inbegrepen – gesloten. Ieder lid van het personeel draagt nu professionele mondmaskers. In een mum van tijd duiken zo’n dozijn tv-cameraploegen op, om elke beweging om en rond het hotel in beeld te brengen.

CHAOTISCHE VAKANTIE

Aanvankelijk moesten Begga en Michel tot 10 maart in het hotel blijven, maar uiteindelijk kunnen ze in de nacht van 6 maart terugvliegen naar de luchthaven van Oostende. Daarmee eindigt een erg chaotische vakantie, die een stuk langer duurde dan gepland. Erg vervelend voor de Affligemse zestigers, die in Hekelgem een familiebedrijf runnen in sanitair.

Vanwege de vele screenings moeten ze thuis niet langer in quarantaine blijven. TUI meldt intussen dat het geen extra kosten gaat aanrekenen voor het verlengde verblijf. Dat zou er nog aan mankeren! Wie zelf zijn vlucht en verblijf had geboekt, werd niet gecompenseerd en moest 460 euro per vliegtuigticket ophoesten.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...