Dagtrip: Beethoven achterna in Bonn

Dit jaar herdenken we het 250ste geboortejaar van de legendarische Duitse componist Ludwig von Beethoven (1770-1827). Voordat hij naar Wenen verhuisde, bracht Beethoven de eerste 22 jaar van zijn leven door in Bonn. Logisch dat deze Duitse stad aan de Rijn van 2020 een heus jubileumjaar maakt.

Je kan er zijn geboortehuis bezoeken, zijn standbeeld bewonderen, concerten bijwonen, een overzichtstentoonstelling bezoeken


Vanuit Affligem organiseert reisspecialist Rantour begeleide bustrips naar Bonn. Beethoven was een gekweld genie, die – ondanks heel wat tegenslagen – wereldberoemde meesterwerken heeft geschreven.

Zo kampte hij onder meer met een tirannieke en gewelddadige vader, de zorg voor zijn twee jongere broers na de dood van zijn moeder, zijn steeds angstwekkender doofheid en vele jaren ziekte door diverse longontstekingen. Een en ander heeft hem niet belet op amper 12-jarige leeftijd zijn eerste pianostukken te schrijven en vanaf 1800 definitief door te breken als een van de meest invloedrijke componisten van zijn tijd. Er gaan bustrips op 6 juni en 9 augustus.

Kostprijs: € 84. Info: 053-666.894 – Mail: info@rantour.be

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...