Plannen tot zover als 2025

Met de start van 2020 zijn ook alle meerjarenplannen van Affligem, Liedekerke en Roosdaal goedgekeurd en uitgevouwen.

Affligem voorziet investeringen in de Hekelgemse dorpskern en de Bellekoutersite. Ontwikkelaars van appartementen en nachtwinkels worden extra belast. Lijst Burgemeester en Open 2040 willen de komende bestuursperiode een inhaalbeweging maken in de renovatie van wegen en riolering.

“Er wordt 2,1 miljoen euro voorzien voor de aanleg van voetpaden en 2,1 miljoen euro voor de vernieuwing van de toplagen van wegen”, zegt schepen Tim Herzeel. “Onder andere met de Fosselstraat, Bleregemstraat en Bellestraat starten we al snel. De Daalstraat in Teralfene krijgt een nieuwe riolering en wegenis. Voor de dorpskern van Hekelgem (foto) voorzien we een totale renovatie.”

De Sanderuszaal wordt gerenoveerd en de parking aan de Bellekoutersite uitgebreid. Bij gebrek aan grote, financiële middelen moet

Liedekerke zich beperken tot veel goedbedoelde intentie-verklaringen. “Toch zullen we jaarlijks zo’n 1 miljoen 250.000 euro kunnen investeren”, zegt burgemeester Steven Van Linthout. “Maar dat gaan we jaar per jaar her-bekijken.” Het zwembad werd vernieuwd en is weer goed voor 30 jaar. Het gemeentebestuur onderzoekt een nieuw mobiliteitsplan en een nieuw parkeerbeleid. Het voetbalveld met kunstgras krijgt een vernieuwde toplaag.

Het CD&V-gemeentebestuur van Roosdaal voorziet voor de resterende vijf jaar liefst 22 miljoen euro aan investeringsprojecten. Er komt onder meer een feestzaal in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en een nieuw kleuterblok in Pamel. Daarnaast zal ook zo’n zes miljoen naar wegenwerken vloeien, waaronder de heraanleg van de Populierenstraat en IJzerenkruisstraat in Borchtlombeek. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...