Saiko verjaagt gewapende overvaller

Voor enkele weken werd de jonge Saiko in het bekende café Dachterdeer aan de Langestraat in Hekelgem (Affligem) de held van de avond, omdat hij een gewapende overvaller op de vlucht deed slaan. Saiko, dat is een zeven maanden jonge bordercollie van cafébaas Johnny Vermoesen (foto). “Iets na 19 uur wou ik m’n café sluiten, toen er plots een vrouw opdook en naar sigaretten vroeg”, vertelt Vermoesen. “Toen ik zei dat ik geen sigaretten verkocht, stapte ze terug buiten. Maar enkele tellen later duikt er een donker geklede kerel met een bivaksmuts en een pistool op, met de woorden ‘Argent, argent!’. Nog voor ik goed en wel kan reageren, stuift m’n hond Saiko op hem af. Er sneuvelt een vaas en in het geharrewar druipt de opgeschrikte overvaller af.” Aan het kruispunt met de Mazitsstraat wordt de kerel opgepikt door een Renault of Peugeot-bestelwagen met draaiende motor, die wegstuift in de richting van Aalst. De politie start meteen een klopjacht, maar kan de dader niet meer vinden. Ook het buurtonderzoek levert niets op. Een vreselijke ervaring voor eigenaar-uitbater Vermoesen, die toch ergens troost kon vinden in het moedige gedrag van zijn trouwe kameraad. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...