Van covers tot punk met Rock Teralfene

Rock Teralfene – de hipste afsluiter van het festivalseizoen – heeft dit jaar plaats op zaterdag 28 september. Vanaf 14 uur start het kinderfeest met animatie, springkastelen, kindergrime… In aanloop naar het jonge geweld brengen Les Poulains Flandriens van 17 tot 18 uur covers van Belgische nummers. Kortom, Belpop op zijn best!
Vanaf 18.30 uur vliegt punkrockband Jerk Beefy erin met een overdosis aan ADHD. Met invloeden van o.a. Blink 182, Green Day, Sum 41, The Offspring kunnen jullie dus rekenen op een hoop energie! Melting Mallows was dit jaar nog finalist van De Nieuwe Lichting, de talentenjacht van Studio Brussel. Ze omschrijven hun muziek als ‘melting pop/rock’. Als je je daar geen beeld kan bij vormen, kan je best eens luisteren naar hun single ‘Nowhere’. Rock Teralfene goes International, want met Bony Macaroni halen we jong talent uit Amsterdam naar Oost-Vlaanderen. Volgens de Nederlandse rockcritici staat deze vierkoppige rockband grote dingen te wachten. De gelijknamige debuut-ep van Bony Macaroni kwam begin 2019 uit en kenmerkt zich door humoristische teksten en catchy gitaarmelodieën. Hun recentste release van eind juni 2019, ‘Atlas Fugged’, haalde op 1 maand tijd meer dan 10.000 streams en klinkt veelbelovend. Headliner IC/TC heeft maar één doel: de best mogelijke tribute zijn aan de legendarische rockband AC/DC. Ze hebben een van de beste Angus Young en Brian Johnson sound- en look-alikes en gaan net een stapje verder voor de authentieke AC/DC ervaring.
Afsluiter Alternative Nation brengt ons ‘the grunge 90’s in 90 minutes’! Denk aan de ruige gitaren van Soundgarden, de stem van Eddie Vedder, de baslijnen van The Pixies… Als extra troef heeft de groep zanger Tom De Man in de rangen. De leraar uit Aalst is ondertussen een halve beroemdheid nadat hij de winnaar werd van ‘The Voice van Vlaanderen 2014’. Dat de stem van De Man garant staat voor kwaliteit, weet iedereen sinds hij met zijn versie van ‘Karma Police’ van Radiohead moeiteloos door de blind auditions raakte. Ook dit jaar hoef je geen tickets te bestellen. Rock Teralfene blijft gratis. Info: www.rockteralfene.be. (ggm)

ROCK_TERALFENE

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...