FOTO’S: Affligem kermist nostalgisch

Enkele duizenden Affligemnaren zakten zaterdagnamiddag opnieuw af naar de Bellekouterhal die voor het vierde jaar op rij was omgetoverd tot de nostalgische indoorkermis ‘Affligem Kermist’.

Het familiegebeuren werd bedacht voor de 30ste verjaardag van de gemeentenaam Affligem, maar het succesrecept werd intussen een jaarlijks feestje.

Belleman Jan Van der Poorten opende het gebeuren aan de inkomhal, kunstig ingericht door Herwig Van Holsbeeck.

De fototentoonstelling en -wedstrijd combineerde de Affligemse geschiedenis met het heden en de Affligemse adviesraden stelden hun werking in de kijker op het Bruisend Affligemplein.

Voor de kinderen was er onder meer een racepiste, draaimolen, springkasteel en grimestandje, de oudere kinderen leefden zich uit op het touwenparcours, de speleobox en de animatie bij het speelplein.

De jeugdraad had een eigen hoekje met de space-swinger, de slingerbal en een eetstandje met friet. Ook clown Giebus en het prettig gestoorde wandelorkest Die Verdammte Spielerei zorgen voor animatie.

Lokale handelaars die voor lekkers zorgden zijn Fox in a box, slagers Michel, Peter ’t Kint en Kris Sablon, Champagnehuis Capa, Kok aan huis Gino, Funky Burger, Pappy Danny, de Wafelbank, Bart Sablon, de Hobbybrouwers en ’t Friethoekje.

Ook op het podium waren optredens en concertjes te beleven van de Kids Disco Show, The Glorious Gentlemen’s Club, Be Naked en DUK.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...