Aangepaste afvalkalender Affligem zorgt voor verwarring

In Affligem blijken nogal wat onduidelijkheden gerezen over de afvalkalender.

De gewijzigde afvalkalender voor de kerst- en nieuwjaarsperiode, gepubliceerd op de middenpagina van de gemeentelijke magazine Gespot november-december, ontging vele inwoners.

Het gevolg laat zich raden: zakken werden volgens de gewone kalender buiten gezet, terwijl er geen ophaling voorzien was en vice versa.

Door de vele sluitingsdagen was het volgens het gemeentebestuur niet mogelijk alle rondes te rijden. Er werd beslist enkel het restafval op te halen en dit volgens de gewijzigde kalender.

De enige ronde die dit jaar nog gereden wordt is ronde 3 restafval en dit op maandag 30 december. De gemeente vraagt met nadruk aan de inwoners om hun afvalzakken terug binnen te nemen en ze opnieuw aan te bieden volgens de afvalkalender geldig vanaf 1 januari.

Om te vermijden dat nogal wat inwoners hun gevulde restafval zakken niet meer kwijt raken, is beslist om bij de eerste restafval ophaalbeurt van 2014 (week van 6 tot en met 10 januari) uitzonderlijk nog alle zakken, voorzien van een sticker, mee te nemen.

Vanaf 20 januari worden er enkel nog gele ILvA restafval zakken, met de vermelding ‘Affligem’ meegenomen.

De blauwe PMD en groene GFT zakken mogen nog tot eind 2014 worden gebruikt.

Het containerpark is gesloten om de omschakeling naar ILvA mogelijk te maken, het zal opnieuw open zijn op maandag 6 januari.

Vanaf die dag gelden de nieuwe openingsuren zoals gepubliceerd in de containerpark folder van ILvA en op de website, de huidige tarieven blijven ongewijzigd.