Bib Affligem jaagt op titel Beste Bibliotheek

De nieuwe bibliotheek van Affligem is genomineerd als Beste Bibliotheek van Vlaanderen. In totaal zijn 22 bibliotheken genomineerd voor deze trofee, van wie vier uit Vlaams-Brabant.

Tot en met vrijdag 15 november kan het publiek stemmen via de website van Bibliotheekblad (www.bibliotheekblad.be) in de rubriek ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’.

Themakamers en snuffelzone

Als motivatie geeft Affligem dat het zich met zijn bib richt op een kleine, vraaggerichte collectie, het aspect ‘beleving’ tracht te realiseren door de lener een ‘extra’ te bezorgen in vorm van materialen, themakamers en een snuffelzone, en extra ruimte geeft aan nieuwe bibliotheekfuncties zoals een zit- en leeshoek met koffie, hangplekken in de jeugdafdeling en een vertelhoek.

Op 18 november worden de 12 bibliotheken – 2 per provincie en 2 uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – met de meeste stemmen bekendgemaakt.

Deze 12 bibliotheken zullen vervolgens worden bezocht door deskundige ‘mystery guests’, die de bibliotheken zullen beoordelen op zaken als gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid en het aanbod voor individuele en institutionele partners.

Het definitieve oordeel wordt bekendgemaakt op donderdag 3 april 2014.

Er kan gestemd worden op deze pagina.