OCMW Aalst zet levenswerk Kamiel Sergant voort

De vzw Mensen helpen Mensen wordt overgenomen door de sociale kruidenier van OCMW Aalst. Hiermee eindigt het levenswerk van Kamiel Sergant maar krijgt het meteen ook een nieuwe boost, want kansarmen zullen in meer menselijke omstandigheden kunnen geholpen worden.

Zowel het OCMW als Mensen helpen Mensen waren actief als verstrekkers van voedingsmiddelen voor zij die het moeilijk hebben. Gezien de complementariteit van beide werkingen, zijn de organisaties rond de tafel gaan zitten om samen te kunnen werken.

De werking van Mensen helpen Mensen, inclusief de vrijwilligers en de klanten worden overgenomen. Tegen de zomer moet alles in één organisatie zitten.

Kansarmen moeten nu passeren via het OCMW om aan voedsel te geraken. Zesmaandelijks wordt ieder dossier opnieuw bekeken.

Ook de leveranciers van voedingswaren die Mensen helpen Mensen rijk was worden normaal overgenomen. Maar dat de rol van Kamiel wegvalt, die toch de grootste fondsenwerver was, zal ook worden gevoeld.

Voor Kamiel, zijn familie en medewerkers werd de werking van Mensen helpen Mensen en de wekelijkse voedselpakketten in ‘t Huizeke aan de Moorselbaan te zwaar.