Supporters FCV Dender onthoofden Aalsterse ajuinen

De supporters van FCV Dender reageren op een weinig originele manier op de mogelijke komst van Eendracht Aalst naar het Van Roy stadion in Denderleeuw.

Zo kopieerden ze het omstreden spandoek van de Standard-supporters tegen Steven Defour en pakten uit met hun eigen ludieke versie met een onthoofde ajuin.

Het bestuur van Eendracht lijkt er niet te zwaar aan te tillen. In ieder geval geeft het aan dat Eendracht of mogelijke initiatiefnemers er niet welkom zijn.

‘De kans om in de regio een topclub uit te bouwen wordt hier waarschijnlijk nog maar eens gemist’, zeggen voorstanders.

De Aalsterse supporters reageren verdeeld, sommigen ook scherp. De waarheid zal altijd in het midden liggen, feit is dat deze stad de club wil helpen, zij het met slechts 25.000 euro per jaar. De club heeft echter heel snel veel meer geld nodig.

Dat de financiële put er is, is natuurlijk niet de schuld van de stad. Het bestuur pleit ook onschuldig want het was een erfenis van vorige besturen. Maar feit is wel dat de schuld nog steeds niet is verminderd.

Eendracht blijft een club met meer emotie dan zakelijk vernuft. Enkel Orlans had dit en het leverde geen windeieren op, maar op het einde ontspoorde ook de commerciële denker. Het huidig bestuur zit met de gebakken peren. Wie het oplost is een volksheld.