Geen vrachtverkeer meer in Driehoekstraat

Er komt een tonnagebeperking voor vrachtwagens in de Driehoekstraat in Erembodegem. 

Op vraag van de bewoners kaartte schepen van Gebiedsgerichte Werking, Caroline Verdoodt (N-VA), deze lokale verkeersproblematiek aan.

‘De Driehoekstraat doet dagelijks in beide richtingen dienst als sluipweg tussen de Expresweg (N45) en Industrielaan. Naast personenwagens gebruikt een groot aantal vrachtwagens de straat als verbindingsweg met de bedrijventerreinen Zuid III en Zuid IV’. 

Schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) liet de problematiek bekijken door zijn diensten.

‘Door middel van een tonnagebeperking zal het aandeel zwaar verkeer in de straat teruggedrongen worden. Voortaan worden vrachtwagens waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan 3,5 ton, met uitzondering van plaatselijke bediening, geweerd. Bijkomend worden twee asverschuivingen ingebouwd.’